طراحی آشپزخانه بخش مهمی از طراحی داخلی ویلا را در بر میگیرد. همانند سایر قسمت های طراحی داخلی ویلا، آشپزخانه نیز باید به صورتی طراحی شود که نهایت کارایی را در کنار نهایت زیبایی داشته باشد تا ساکنین بتوانند اوقات خوشی را در کنار هم سپری کنند.
نکات مهمی باید در طراحی آشپزخانه ویلا در نظر گرفته شود تا بتوان این کارایی و زیبایی را فراهم کرد. در ادامه این مقاله به بررسی این نکات و انواع آشپزخانه ویلا و کاربرد های آنها میپردازیم.
در هر آشپزخانه ای سه نقطه کلیدی وجود دارد که در هر کدام از این نقاط یکی از سه ابزار اصلی آشپزخانه قرار می گیرد و باید در وحله اول در نظر گرفته شود. این سه نقطه شامل یخچال، اجاق و سینک می شود.
هرچه این مثلث اضلاع کوچکتری داشته باشد، طراحی مناسب تری خواهیم داشت. البته که باید تناسب مناسبی نیز داشته باشد.
استفاده از این مثلث در طراحی باعث می شود تا میزان راه رفتن هنگام کار در آشپزخانه تا حد قابل توجهی کاهش پیدا کند و همچنین به دلیل ایجاد دسترسی ساده تر شرایط بهتری را برای شما فراهم کند.
بطور کلی آشپزخانه ها به دو دسته آشپزخانه تمیز و آشپزخانه کثیف تقسیم می شوند، منظور از آشپزخانه تمیز، آشپزخانه ای است که در معرض دید میهمانان قرار دارد و بیشتر جنبه دکوری داشته و برای کارها و پذیرایی های ساده استفاده می شود. در آشپزخانه های تمیز معمولا از اپن و جزیره های زیبایی استفاده می شود تا به زیبایی هرچه بیشتر آشپزخانه بیافزاید.
آشپزخانه کثیف آشپزخانه ای است که معمولا در فضای جداگانه و بسته ای طراحی و اجرا می شود. مهم ترین مزیت آشپزخانه کثیف در ویلا این است که هنگام پخت و پز، بوی غذا در فضا پخش نشود و همچنین افراد هنگام آشپزی راحتی بیشتری داشته باشند. در طراحی آشپزخانه کثیف عموما تمرکز روی کاربری و راحتی در استفاده آن است و طراحی ظاهری آن بر خلاف آشپزخانه تمیز، اولویت اصلی محسوب نمی شود.
به جهت سهولت در امر پذیرایی از میهمانان، بهترین موقعیت برای آشپزخانه تمیز در ویلا، محلی است که به اندازه کافی به اتاق پذیرایی و نشیمن نزدیک باشد. همچنین از آنجایی که زمان خیلی زیادی در آشپزخانه سپری نمیشود باید به طوری پیاده سازی شود که مزاحم سایر فعالیت های روزمره ساکنین نباشد.
عموما در ویلاهای دوبلکس که فضاهای عمومی در طبقه همکف و فضاهای خصوصی مانند اتاق خواب ها در طبقه بالا قرار می گیرد، آشپزخانه در طبقه همکف اجرا می شود اما از آنجایی که ممکن است زمانی که در طبقه بالا هستید با آشپزخانه کار داشته باشید و ترجیح بدهید که به طبقه پایین نروید، معمولا یک آشپزخانه کوچک با امکانات محدود در طبقه بالا نیز در نظر گرفته می شود.
تهویه عضو جدانشدنی هر آشپزخانه ای است. به جهت داشتن تهویه مناسب، میتوانید از هود و هواکش های مناسبی استفاده کنید. همچنین میتوان یک پنجره در آشپزخانه در نظر گرفت تا هم بتوان از نور آن بهره برد و هم به عنوان یک تهویه طبیعی از آن استفاده کرد. البته توصیه می شود که پخت و پز در داخل آشپزخانه کثیف صورت پذیرد تا کمترین میزان بوی غذا هم در محوطه منتشر نشود.
از آنجایی که بهداشت مهم ترین عامل در داشتن یک آشپزخانه است، طراحی آشپزخانه باید به نحوی صورت پذیرد که شستشو و گندزدایی تمامی قسمت های آشپزخانه ویلا به سادگی انجام شود و نقاطی با دسترسی سخت در آن وجود نداشته باشد. تمامی کابینت ها و پشت قرنیز ها باید درزگیری شود تا از جمع شدن آلودگی در این نواحی جلوگیری شود.
طراحی آشپزخانه نیز از سبک کلی طراحی ویلا پیروی می کند و بسته به آن طراحی می شود. در سبک مدرن معمولا از جزیره های ساده با رنگ های خنثی استفاده می شود و شیرآلات آشپزخانه معمولا به صورت ساده و مستطیل شکل هستند و عموما از رنگ های سفید، مشکلی و نقره ای استفاده می شود. در سبک کلاسیک شیرآلات جزئیات بیشتری دارند و عموما طلایی رنگ هستند و از کابینت های چوبی کلاسیک استفاده می شود.
نظرات کاربران